Уча рисуване в Софийския университет, в момента съм трети курс. Преди няколко месеца лежах в една квартира в Залцбург, инсомнията ме беше нападнала, и това беше момента, в който реших, че ще правя компютърна игра.
Учил съм графичен дизайн и фотография (помалко), свиря на барабани, обаче най-сериозно се занимавам с рисуване...Чудех се какво може да обедини всичкото това влечение към изкуството, и игрите са единственото нещо, което го прави.
В последствие с няколко приятели се събрахме и започнахме да обмисляме концепцията, като естествено, в началото ставаше въпрос за ММО, но когато навлязохме по-надълбоко в нещата, намерих сайтове като gamedev и gamasutra, дърпах списания по темата, и изобщо започнах да се интересувам по-сериозно.В последствие на тоя процес, идеята се оформи като Jump n' Run игра със stopmotion анимация, която решихме да правим за Android.
Единствената подобна игра (само че не за андроид), която успях да намеря е Cletus Clay. Гледал съм клипчетата по няколко хиляди пъти, но тъй като нямам никаква идея нито от 3d, нито от програмиране, повечето неща за мен си остават непонятни.
В момента, историята е горе-долу готова, и скоро ни предстои да пристъпим към оръжията, но тъй като става въпрос за малко или повече аматьорски проект, реших че ще е добре да се поинтересувам и от техническата част възможно най-рано, за да няма безмислени паузи (все пак скоро завършвам, и определено в последствие нещата ще станат много по трудни за организиране).
Скоро мога да постна концепцията, за да си кажете мнението:)
В крайна сметка сега съм в търсене на подходящия software, а след това и на ентусиасти, на които им се занимава с нещо подобно