За организацията на този сайт и за игровата индустрия в България - фирми, хора, проекти, проблеми.
-
zelenoto
- Regular User

- Регистриран: 10 дек 2003 16:34
Мнение
от zelenoto » 13 юли 2015 11:26
Незнам дали има идея някой да дава пари за сайт, който посещавам само аз.
Ааа, и аз го поглеждам чат-пат

Ама напоследък наистина е страшно мъртвило - дърти сме вече, мързи ни да пишем по форуми.
-
KosSiO
- Power User

- Регистриран: 20 окт 2008 19:29
Мнение
от KosSiO » 14 юли 2015 00:48
Аз също го гледам, нищо че не пиша. А не пиша просто защото сме много големи хетъри всички. Постоянно (facepalm),"ебаси идиота" и тнт казваме на хорските опити да направят нещо. Общо взето май за това сме в такова положение по мое лично мнение. Опредлено хората искат да се събират и да говорят за gamedev (ся gamedev meeting, SYSF и какво ли още не), просто когато някой те хейтне защото не го кефи/не разбира това което се прави, нормално е да падне желанието да се поства.
-
OldschoolBG
- Power User

- Регистриран: 30 яну 2008 11:10
-
Контакти:
Мнение
от OldschoolBG » 14 юли 2015 13:23
@HALF, честито за придобивката. Да ни банваш и триеш по-малко!
-
HALF
- Site Admin

- Регистриран: 08 фев 2004 16:04
Мнение
от HALF » 14 юли 2015 13:30
Мен ме мързи да модерирам и без това, ако няма спам нямам никакво намерение да трия.
А ако остане време може да се поразвие форума и да се добави и сайт, или поне част която да е beginner friendly със уроци и tutorial-и на български (преведени или авторски няма значение).
-
SuryIIID
- Power User

- Регистриран: 01 яну 2004 21:03
-
Контакти:
Мнение
от SuryIIID » 14 юли 2015 15:19
Аз също му хвърлям око от време на време. Едно време беше сравнително активен този форум. Не знам какво се случи, че заглъхна до такава степен. Това, което някой по-горе каза за одъртяването - ами защо не се регистрират млади хора, запалени по гекм дева ? Според мен нещата минаха на друго ниво. Спад се наблюдава и да речем в gamedev, без тире bg. Част от причината може би са готовите енджини ( UDK, Unity) , но при всички случаи има и други фактори.
-
OldschoolBG
- Power User

-
Контакти:
Мнение
от OldschoolBG » 14 юли 2015 15:49
@SuryIIID, ако съдя по себе си, заети са хората. Колкото до "младите", то днес каналите за комуникация са други. Не са във форумите, а в "соца". Освен това има огромно количество обучителни и примерни материали из нета. Кеф ти текст, кеф ти видео, всичко има. Стига да може да ползваш търсачка, се оправяш. Има и нещо друго, у нас сме по-скоро всеки за себе си. Да, има някакви "game jams", "hackatons" и тем подобни, но реално ние "indie" сцена нямаме. Ето ти няколко причини за ниска активност на нашите форуми.
P.S. Отплеснах се, ако искате може да си дъвчем тази тема другаде.
-
HALF
- Site Admin

- Регистриран: 08 фев 2004 16:04
Мнение
от HALF » 14 юли 2015 16:04
Ха, ето и първи опит за модерация, изключително успешен бих казал
Сигурен съм че има хора които искат да правят игри, било то и само като мечта, но на български май няма много информация а и форума тук не личи да е активен което също не спомага за идването на нови членове.
-
OldschoolBG
- Power User

-
Контакти:
Мнение
от OldschoolBG » 14 юли 2015 19:03
HALF написа:Ха, ето и първи опит за модерация, изключително успешен бих казал

Вдигаш нива. ^^
Сигурен съм че има хора които искат да правят игри, било то и само като мечта, но на български май няма много информация а и форума тук не личи да е активен което също не спомага за идването на нови членове.
Да, има ентусиасти доста. 90% не знаят как се прави игра и какъв всъщност е процесът. Това не е големият проблем. Големият проблем е, че 99.99% от хората изобщо не знаят, че има такъв форум. Това дали е активен или не няма да ги накара да разберат. Трябва ти рекламна стратегия някаква - къде да кажеш, че има подобен форум, с какво е по-добър и ценен от другите, че да го посетят хората и т.н.
-
Stilgar
- Power User

- Регистриран: 12 яну 2006 22:15
-
Контакти:
Мнение
от Stilgar » 03 сеп 2015 09:15
Според мен community-тата просто се изместиха към други неща като Twitter и facebook.